In het tweeluik: voetballen tegen degradanten uit bevordering, moest Herentals partij geven op het terrein van SK Berlaar, eveneens de thuisbasis van Lyra. Bij de thuisploeg liep oa. Jonas Verbert rond, ooit nog in loondienst bij de bezoekers. VC had het moeilijk in de eerste wedstrijdkwart, maar kon daarna een overwinning rechtvaardigen.

De thuisploeg startte fel en na 5 minuten kon Van den Brande Lyra op voorsprong brengen. Zijn kopbal ging net over, bij deze fase werd de wenkbrauw van bezoeker Verdonck geviseerd. Hij moest aan de rust noodgedwongen een arts opzoeken. Lyra had VC bij de keel.

De bezoekers geraakten nooit in de buurt van lokale doelman Frans. Het was wachten op de 1-0, maar de VC verdediging stond toch wel secuur te voetballen en ook Vervoort gaf geen krimp op een doelrijpe kans van Van De Weerd.

Rond minuut 20 kwam de bal tot bij Bosmans en, uit het niets, vanop zo'n 25 m. verschalkte hij Frans enig mooi. En plots vond Lyra geen antwoord meer en VC kreeg meer greep op de wedstrijd. Het tempo lag bij momenten verschroeiend hoog, en dat bij zo'n 28 graden. De laatste 5 minuten waren terug voor Lyra, maar het vele balbezit leverde niets op. Rust : 0 – 1.

De tweede helft begon evenwichtiger. Maar het was duidelijk dat de thuisploeg veel brandstof verbruikt had in het openingskwart.   Bezoeker Krajicnic werkte zich te pletter en bediende rond de 60e minuut Biernaux en die schoof de bal beheerst onder Frans tegen de netten : 0-2.

De bezoekers voelden nu dat deze wedstrijd kon gewonnen worden en de ene na de andere aanval ging richting Frans. Maar toch moest de VC verdediging attent blijven. Op minuut 70 kreeg Haneveer de bal, ontdeed zich van zijn tegenstrever en gaf Frans de 3e maal het nakijken.

Boeken toe, maar enkele minuten later ging een thuisspeler neer in het strafschopgebied. Ref Valckx twijfelde niet en legde de bal op de stip. Lambreghts stuurde Vervoort de verkeerde kant op : 1-3.

Lyra geloofde misschien nog wel in een terugkeer maar moest achteraan de VC aanvallers steeds in de gaten houden. Haneveer pegelde nog eens voorlangs en op vrijschop krulde Biernaux de bal tegen de onderkant van de deklat. Aan de overzijde eindigde ook zo'n poging in de muur en even later moest Biernaux zijn doelman bijstaan om erger te voorkomen.

Maar de zege van de bezoekers, toch wel verrassend te noemen, kwam niet meer in gevaar.

Volgende zaterdag om 18:00 u. speelt VC Herentals thuis tegen Lille, ook al een ploeg die vorig jaar nog in bevordering uitkwam.  Je kan nog reserveren voor de  business diner langs Dirk Dierckx commercieel@vcherentals.be